Websites

Webdesign, Webshop, CMS(Content management systems), BLOGS.

CLING bvba ontwerpt en bouwt websites, webshops en CMS systemen voor kleine en middelgrote ondernemingen en organisaties.


CLING staat als webdesign bureau garant vooreen modern en professioneel webdesign.
Wij beschikken over specialisten in zowel grafische ontwerp als technische ontwikkeling van websites. Ons team van specialisten beschikt over een zeer ruime ervaring en kennis van de meeste recentste standaarden en normen.

Op basis van uw noden ontwikkelen wij voor u:

   • Statische websites
   • Dynamische websites
   • Webshops
   • Content management systemen (CMS)
   • BLOGS
   • Op maat gemaakte internet applicaties.
   • ...


Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van professionele en schaalbare maar vooral:

BETAALBARE oplossingen voor zelfstandigen, KMO's en vrije beroepen.

Onze vormgeving richt zich specifiek op uw bedrijf, uw instelling, uw product en uw dienst. Wij zorgen voor een mooie en unieke website voor uw bedrijf die gemakkelijk kan gevonden worden door de internet gebruiker.

Meer weten ...

SEO (search engine opimalisatie)

Wat is SEO ?

SEO (ofwel Search Engine Optimalisation) is het optimaliseren van een website zodat hij ten eerste gevonden wordt door Google, en ten tweede dat uw website een zo hoog mogelijke ranking krijgt in de zoekresultaten van Google.

Waarom is SEO belangrijk ?

Het ontwikkelen van een website is een eerste noodzakelijke stap in het bereiken van potentiële klanten. Maar een website zonder bezoekers is als een winkel zonder klanten.

Het is dan ook essentieel dat uw website zoveel mogelijk nieuwe klanten aantrekt. Deze potentiële nieuwe klanten bereik je door je website zo hoog mogelijk in de zoekmachine rankings te laten verschijnen.

Hoe doe je dit?

Door gebruik te maken van SEO technieken.  Want zeg nu zelf, bekijkt u alle resultaten als u een google zoekopdracht opvraagt? Neen? Uw klant ook niet!

Bij CLING integreren wij standaard in al onze websites een SEO-vriendelijke programmatie techniek. Deze programmatie techniek zorgt ervoor dat de positie van uw website reeds sterk verbetert wordt in de zoekmachines resultaten.


Deze SEO vriendelijk programmatie techniek is de eerste en absoluut noodzakelijke stap maar deze stap alleen is meestal niet meer voldoende om een goede positie te garanderen. Hier komt dan het ook SEO optimalisatie proces kijken.

Eén van de volgende stappen in SEO is het gebruiken van bepaalde kernwoorden (keywords) zodat de vindbaarheid van uw site nog verder geoptimaliseerd wordt.  Zodat u een maximum aantal bezoekers aantrekt en zo het rendement van uw website kan optimaliseren. 

Wij bij CLING kunnen ervoor zorgen dat uw website zal verschijnen bij de google zoekresultaten als iemand naar uw producten of dienst zoekt. Bijkomend kunnen wij er ook voor zorgen dat u altijd op de relevante zoekpagina's bij google zult verschijnen.

Voor meer informatie en uitleg neemt best even contact met ons op.

! Wij zorgen ervoor dat uw website wel zal gevonden worden in google !

Meer weten ...

 

Gebruiksvriendelijkheid of "Usability"

Usability heeft te maken met effectiviteit, efficiëntie en tevredenheid bij de bezoeker:

 • effectiviteit: bereikt de bezoeker zijn doel, krijgt hij antwoord op zijn vraag, vindt hij wat hij zoekt?
 • efficiëntie: gebeurt dit binnen een korte zoniet aanvaardbare tijdspanne?
 • tevredenheid: krijgt de bezoeker een aangenaam gevoel, is het prettig vertoeven op de site

Een website gebruiksvriendelijk maken is het doordacht afwegen van een aantal factoren. Wij streven ondermeer de volgende 8 richtlijnen na:

 1. Leesbaarheid.
 2. Duidelijke en eenvoudige navigatie.
 3. Snel ladende pagina's .
 4. Heldere korte teksten.
 5. Duidelijk herkenbare informatieve links.
 6. De opmaak is zo dat deze op elke website en op elk scherm kan getoond worden. Opmaak en inhoud worden apart gehouden.
 7. Mogelijkheden tot interactie met de gebruiker: offerteformulieren, reactieformulieren, vragen kunnen stellen, ...
 8. Toegankelijkheid: Voorzien van de nodige aanpassingen voor mensen met een handicap, zoals het voorzien van teksten bij afbeeldingen e.d.

 

 

 

>

Een website die u op een zeer eenvoudige manier zelf kan aanpassen

Bij de ontwikkeling van een nieuwe website heeft men de keuze tussen een statische website en een dynamische website. Een dynamische website is een website die met een zogenaamd Content Management Systeem (ook wel CMS genoemd) wordt uitgewerkt, en waarvan u zelf alle teksten en foto's kan aanpassen zo vaak u dat wenst.

Met een CMS gaat het aanpassen van de webpagina's zeer eenvoudig door middel van een speciale tekstverwerker die hiervoor ontwikkeld werd. Indien u kan werken met bvb MS-Word, kan u ook zelf uw website aanpassen (bvb de inhoud (tekst, foto's, links naar andere websites, ...) van bestaande webpagina's aanpassen, nieuwe producten toevoegen in uw online product cataloog of uw online shop, bijkomende nieuwsartikels op uw website beschikbaar maken, ... ). Met de door CLING geleverde extra modules is het helemaal niet nodig dat u iets afweet van programmeren, HTML of andere Internet protocollen en technieken om dergelijke wijzigingen aan uw website door te voeren.

Een bijkomend voordeel van een Content Management Systeem is dat u zelf kan aangeven voor welke trefwoorden uw verschillende webpagina's een goede rangschikking moeten behalen in de zoekresultaten van zoekrobotten als Google, Yahoo, ... . Hierdoor zullen niet enkel mensen die uw onderneming reeds kennen, uw website op het internet terugvinden, maar ook andere mensen die op zoek zijn naar de producten of diensten die u aanbiedt.